Veskimägi: mis saab teisel poolaastal, on küsitav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi
Eesti tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi Foto: Toomas Huik

Eeloleval aastal sõltub kõik sellest, kuidas läheb Eestil ekspordiga, siiani on läinud edukalt. Arvan, et esimesel poolaastal suuri tagasilööke ei tule, mis saab aga teisel poolaastal, on küsitav, tõdes tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi eesootavat aastat kommenteerides.

Veskimägi tõdes, et nii Soome kui Rootsi on oma prognoose kärpinud ja see jõuab viiteajaga ka meieni. Kas see viiteaeg on mõni kuu või rohkem, sõltub majandusharust. «Eksporditurge tuleks vaadata laiemalt, mitte ainult Skandinaaviat. Me ei saa jääda lootma ainult Soomele ja Rootsile. Kindlasti peaks vaatama ida poole, ma pean silmas Venemaad, Ukrainat,» lausus ta.

Sektorite lõikes on Veskimägi sõnul majanduse käekäiku keeruline ennustada, seda näitab esimene kvartal. «Eelolev aasta saab kindlasti olema huvitav, pigem on mõistlik olla ettevaatlik,» lausus ta.  

Ekspordis tuleb Veskimägi sõnul kindlasti toetada koostööd ettevõtete vahel. Kui vaadata meie ettevõtlust, siis 85 protsenti firmadest on Euroopa mõistes mikroettevõtted. «Väiksed ettevõtted ei suuda suuri mahtusid toota, reeglina on suurtel turgudel, nagu näiteks Saksamaa, vaja, et mitmed ettevõtted panevad seljad kokku, tootmaks suuremaid koguseid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles