Sel aastal on oodata 20 000 pööringuturisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisikai
Kruiisikai Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Sel aastal oli Tallinn 5 korda Läänemere kruiiside alguskohaks ning kokku teenindati 7204 reisijat. Eeloleval aastal on oodata juba kuni 20 000 pööringuturisti.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul oli kogu logistikasektori jaoks lõppenud aasta tegus. Aasta logistikateo peaauhinna võitsid Tallinna sadam, Tallinna Lennujaam ja CF&S Estonia pööringu väljatöötamise projekti eest.

«See on ilmekas näide klastrikoostööst, kus asju ühiselt ajades saavutatakse üksikutele ettevõtetele üle jõu käivad eesmärgid.»

Projekti eesmärk oli teha Tallinnast Läänemere kruiiside algus- ja lõpp-punkt, tuues Eestisse rohkem pööringuturiste, kelle teenindamine on keskmisest suurema kasumlikkusega nii kaubandus-, turismi- kui ka transpordisektorile.

Vastavalt Tallinna Sadama analüüsile on pööringu kogukäive tavakülastustest 2,3 korda suurem, sinna hulka kuuluvad kruiisifirma ostud ettevõtetelt, reisijate kulutused linnas. Kui võrrelda ainult kruiisifirmade oste ettevõtetelt, on käive koguni 3,6 korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles