Eesti saab 11 uut turismiobjekti

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

EASi toel ja Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest valmib või uuendatakse 2012. ja 2013. aastal vähemalt 11 uut turismiobjekti.

Sarnaselt käesoleval aastal välisriikides läbiviidud Eestit ja Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna tutvustavatele reklaamikampaaniatele viiakse uuel aastal Eesti looduspuhkust tutvustavad kampaaniad läbi kuuel suuremal turismisihtturul.

Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Feliks Mägus prognoosib uueks aastaks Eesti turismisektorile mõõdukat kasvu. Mäguse sõnul on Eesti hotellide hinnatase Euroopaga võrreldes väga konkurentsivõimeline. «Isegi juhul kui meie hotellide hinnatase uuel aastal 10 protsendi võrra kasvab, jääb hotellitoa maksumus Tallinnas ikkagi ligikaudu kolmandiku võrra soodamaks kui 98 eurot, mis on Euroopa pealinnades hotellitoa keskmine hind tänavu,» kinnitas Mägus. Ta lisas, et turist ei tule Eestisse pelgalt soodsa hotellitoa või lennuühenduse pärast. «Sündmused, puhkamisvõimalused ja huvi Eesti vastu on need tegurid, mis turiste siia toovad,» tõdes Mägus.

2012. aastal keskendub Eesti looduspuhkuse võimaluste tutvustamisele. «Kui tänavu kaasnes Tallinna Euroopa kultuuripealinna staatusega valdavalt kultuuriturismi edendamine, siis uuel aastal on fookuses loodusturism,» ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. «Sisuliselt on meie eesmärk saata varasemast rohkem Eestit külastavaid turiste metsa,» muigas Mutso. «Mõistagi ei räägi me aga kõigis Eestit tutvustavates reklaamides ainult meie loodusest – Eesti on Euroopas jätkuvalt atraktiivne sihtkoht ka linna-, kultuuri- ning tervisepuhkust hindavate turistide seas,» selgitas turismiarenduskeskuse direktor.

Loodusturismi aasta eel ja ajal uuenevad või avatakse Eestis kümneid turismiobjekte, mis pakuvad tegevust ja uudistamist nii välis- kui ka siseturistidele. Teiste seas väärivad uute sihtkohtadena märkimist Wittensteini ajakeskus Paides, Lottemaa Tahkurannas, Rakvere linnuse uus aastaringne teemapark, renoveeritud Audru ringrada, Kiviõli seiklusturismi keskus, Eesti Meremuuseum (Lennusadam), põhjaliku uuenduskuuri läbinud Tallinna Teletorn, Laitse Noorte Rallypark ning Vihula mõisakompleksi laiendus. Järgnevate aastate vältel jätkuvad ka Kohtla kaevanduspark-muuseumi ning Kuressaare kindluse uuendustega seotud renoveerimistööd. «Kõigile neile turismiobjektidele on nõu ja jõuga abiks olnud ka EAS,» kinnitas Tarmo Mutso.

«Loodame 2012. aastal laiendada Eesti positiivset kuvandit aktiivse loodusturismi sihtkohana,» sõnas Mutso. «Tallinn on põnev linn, kuid Eesti maastik ning linnu- ja loomariik on samuti üks mitmekülgsemaid Euroopas,» ütles ta. Mutso sõnul jätkub Eestis palju avastamist ka siseturistidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles