Lipstok: eurota oleksime palju keerulisemas seisus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok
Eesti Panga president Andres Lipstok Foto: Liis Treimann

Käesoleva aasta alguses tuli Eestis kasutusele euro, kiiresti tuli ka argipäeva reaalsus ning üha süngemaks muutuvad ennustused sunnivad selle aasta lõpus küsima, kas eurole üleminek oli üldse õigustatud.

«Ma arvan, et me oleksime [eurota] palju keerulisemas seisus, üks on see, et me võib-olla oleksime üle elanud mingeid rünnakuid Eesti krooni aadressil, näiteks devalveerimise jutte. Teiselt poolt kindlasti oleks meil tunduvalt vähem välisinvesteeringuid tulnud, kui euroalas oleku aja jooksul tuli,» rääkis Eesti Panga president Andres Lipstok Vikerraadio «Aastalõpu Päevakajas», vahendas ERR Uudised.

Lipstoki sõnu kinnitavad ka Eesti põhilised majandusnäitajad: Euroopa Liidu kiireim majanduskasv, kiireim tööpuuduse vähenemine Euroopas ning tõhusaim rahapoliitika. Võlakriisi uppuvate riikide taustal tundub Eesti lausa paradiisina, samas sõi üha suurenev hinnatõus meie inimeste rahakotist üha enam eurosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles