Kaabel-TV ja erakanalite suhteid käsitlev seadusesäte läheb muutmisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Ministeeriumid plaanivad tuleval aastal algatada elektroonilise side seaduse muutmise eelnõu, et muuta kaabellevifirmade ja eratelekanalite suhteid käsitlevat sätet.

Telekanalid Kanal 2, TV3 ja Alo TV soovivad kaabellevioperaatoritelt saada tasu selle eest, et viimased nende programmi oma klientidele taasesitavad. Telekanaleid koondav Eesti Ringhäälingute Liit saatis kultuuriministeeriumile novembris ka vastavasisulise kirja.

Kultuuriminister Rein Lang vastas mõne päeva eest liidule, et kultuuriministeerium koostöös justiitsministeeriumi ja majandusministeeriumiga algatavad järgmisel aastal elektroonilise side seaduse paragrahvi 90 muutmise eelnõu.

Paragrahv 90 sätestab praegu, et kaabellevioperaator peab tagama vaba juurdepääsuga ja tasuta edastatava teleprogrammi edastamise. Sama paragrahv sätestab ka kaabellevioperaatorile kohustuse edastada avalik-õiguslikku teleprogrammi.

Kultuuriministeeriumi esindaja rõhutas BNSile, et nõuded selleks paragrahviks kehtestab seaduse kohaselt majandus- ja kommunikatsiooniminister.

Majandusministeeriumi avalike suhete juhi Kalev Vapperi sõnul on muudatuse suunda hetkel raske öelda, kuna tegemist on mitmetahulise teemaga, millega seotud telekanalite, sideettevõtjate ja tarbijate huvid. Küsimust hakatakse tema sõnul põhjalikult analüüsima.

«Juhtivaks ministeeriumiks on siinkohal ikkagi kultuuriministeerium, kuna arutelu all on eelkõige telekanalite õigused, aga mõistagi osaleb ka majandusministeerium,» ütles Vapper.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles