Net Group: kasinad väljavaated Euroopas ajavad Omaani ja Rwanda turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kongo
Priit Kongo Foto: Liis Treimann

Kuna ekspordipüüdlused Euroopa turgudel ei ole andnud loodetud tulemust, pöörab Net Grupi juhi Priit Kongo sõnul ettevõte üha enam pilgu Lähis-Ida ja Aafrika poole.

«Net Group tegi 2011. aastal oma ajaloos parima aasta üldse,» rääkis Kongo, kuid tõdes samas, et olukord meenutas paljuski 2008. aastat.

«Aasta alguses toimus kosumine loodetud tempos, kuid turud «ei tulnud suvepuhkuselt tagasi.»»

«Kolmas kvartal oli Eesti siseturul vaikne. Elavnemine toimus alles neljandas kvartalis. Hoolimata sellest kasvasime jällegi 15 protsenti,» rääkis Kongo.

«Miinusena tuleb mainida, et eksporditegevused arenenud Euroopa turgudel ei ole andnud loodetud tulemusi ja seetõttu reorganiseerisime pisut eksporditegevusi. Senistelt arenenud väga konkurentsitihedatelt turgudelt suundume arenevatele turgudele,» lisas ta.

 Kavas on suunduda arenevatele turgudele nagu Lähis-Ida, Ida-Aafrika ja Ida-Euroopa, kus ostetakse suuri IT-lahendusi ja kus ei ole veel tekkinud väga tugevaid kohalikke tegijaid, kes on turu omavahel ära jaganud. Strateegilised sihtriigid, kuhupoole on kavas pilk pöörata, on näiteks Ukraina ja Valgevene kõrval ka Omaan ja Araabia Ühendemiraadid, aga samuti ka Kenya, Rwanda ja Lõuna-Sudaan.

Eelolevalt aastalt on Kongo sõnul aga oodata Eesti IT-ettevõtete konsolideerimist. «Eesti turul konsolideeruvad IT Infrastruktuuri teenuse pakkujad 2012. aastal. Väiksemad teenusfirmad peavad kas liituma või kaovad paari aasta pärast turult ära. Suuremad kasvavad ja väiksemad vähenevad.»

«Põnev aasta tuleb ka sellepärast, et Euroopa IT-agentuur tuleb Eestisse ja see lisab veelgi konkurentsi tööjõuturule,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles