Raivo Vare: Eesti mudel õigustas end

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Peeter Langovits.

Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare leiab, et kohe lõppev majandusaasta tõestas Eesti poolt valitud majandusmudeli õigsust.

«Eesti üldine makromajanduslik imagoloogiline positsioon paranes järsult ning seda tänu meie mudeli õigsusele ja euro sisseviimisele,» tõdes Vare.

Tema sõnul õigustas Eesti majanduse käesoleva aasta jõuline tõus paljusid neid kärpeid ja kannatusi, millega tuli riigil ja inimestele kokku puutuda 2009. ja 2010. aastal.

Vare lisas, et kuigi Eestis pööratakse päris palju tähelepanu avaliku sektori tegemistele, peitub eduka majandusaasta võti tegelikult erasektoris ning kiita tuleks inimeste kannatlikkust, paindlikkust ja ettevõtlikkust.

2012. aasta puhul pelgab aga Arengufondi nõukogu esimees, et Eesti majandus saab natuke pihta üldisest repressioonist tulenevate mõjudega. See tähendab Eesti jaoks kasvutempode kukkumist ning heaolu kasvu pidurdumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles