Premia neelas Saaremere Kala

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Premia jäätisetehase töö.
Pildil on Premia jäätisetehase töö. Foto: Liis Treimann

Jaanuaris loodi toiduainete kontsern AS Premia Foods, kuhu liideti jahutatud kalatoodete valmistaja Saaremere Kala.


Premia Foodsi juhatuse liikme Kuldar Leisi sõnul on uue kontserni loomise näol tegemist tänases majanduskeskkonnas ühe suurima äritehinguga, mis mõjutab toiduainete sektorit Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. «Oleme viimaste aastate jooksul jõuliselt laienenud nii sihtturgude kui ka tootekategooriate lõikes. Kiired arenguaastad on võimaldanud Premial luua terves Baltikumis sügavkülmutatud toodete segmendis laia tooteportfelli ning tugeva turupositsiooni, mistõttu vajasime nüüd kasvuvõimalusi nii toodete kui turgude lõikes,» märkis Leis.



Täna peamiselt Soome turul tegutseva Saaremere Kala liitmine Premia Foodsiga võimaldab ettevõttel jõuliselt siseneda nii jahutatud kui sügavkülmutatud kalatoodete turule Baltikumis ning olemasolevale oskusteabele tuginedes laiendada äritegevust Venemaal, Soomes ja teistes Skandinaavia riikides. Tipptasemel kalakasvatused Soomes ja Eestis paiknev tootmine ning teisalt Premia läbi- Baltikumiline sügavkülmutatud kaupade logistika- ja laosüsteem annavad Premia Foodsile konkurentsieelise uude turusegmenti sisenemisel.



Eesti Toiduainetööstuse Liidu Juhi Sirj Potisepp ütles tehingut hinnates, et sellest võidavad kõik. «Töökohad säilivad, ettevõte laieneb ja areneb ning eelarvesse laekub maksutulu, mis on tänapäeval kullast kallima hinnaga,» sõnas Potisepp.



Loodud firma kogukäibest moodustavad täna 20 protsenti jäätisetooted, 40 protsenti teised sügavkülmutatud toiduained nagu juurviljad, pelmeenid, lihatooted, pitsad jms ning 40 protsenti läbi Saaremere Kala liitmise jahutatud ning sügavkülmutatud kalatooted.


Premia Foods kontserni suuromanikud on rahvusvahelised investeerimisfondid Amber Trust I ja II, DCF Baltic States ning Firebird ja väiksemate osalustega ettevõtte juhtkond. Kontserni juhtimine on koondatud Tallinnasse ning juhatuse liikmeteks saavad tänased Premia Tallinna Külmhoone juhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles