Elering: rikete eemaldamisel tuleb vaidlusi maaomanikega harva ette

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eleringi kinnitusel riketest tingitud elektriliinide remonditöid üldiselt erimeelsused ja vaidlused maaomanikega ei sega, rohkem tuleb vaidlusi ette plaaniliste hooldustööde puhul.

Eleringi kommunikatsioonispetsialist Kadri Mets selgitas, et elektriliinid kuuluvad elektripaigaldiste hulka ning elektripaigaldistega seonduvat reguleerib elektriohutusseadus ja selle alusel kehtestatud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrus, mis puudutab elektripaigaldise kaitsevööndi ulatuse ja kaitsevööndis tegutsemise korda.

Nende kohaselt on maaomanikel kohustus lasta elektripaigaldise omanikul teostada selle paigaldise käitu, sealhulgas ka remonditöid ning maaomanikku eelnevalt teavitamata ka eemaldada puid ning võsa, mis on põhjustanud paigaldise rikke või loovad ohtliku olukorra.

Veidi rohkem erimeelsusi esineb elektriliinide plaaniliste hooldustööde teostamisel, eriti elektriliini kaitsevööndi puhastamisel puudest ning võsast.

«Siin on seadustega ette antud üldine põhimõte, et elektripaigaldise omanik võib maaomanikku eelnevalt teavitades raiuda kaitsevööndis need puud ja võsa, mis elektripaigaldist ohustavad. Kuna ohustamise mõiste pole väga täpselt defineeritud, on siin erimeelsuste tekkimiseks rohkem ruumi ja seetõttu ka tegevuste korraldamine maaomanike huve arvestades sobivalt veidi keerulisem,» selgitas Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles