Konkurendiga ühte heitnud arendaja loodab tuulikud siiski püsti panna

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: AFP / Scanpix.

Kolme aasta eest Unimäel kohalike elanike vastuseisu tõttu tuulepargi rajamisega kimpu jäänud ärimees loodab pärast toonaste konkurentidega ühteheitmist oma plaanid muudetud kujul tänavu siiski ellu viia.

2005. aasta oktoobris tühistas Kaarma vallavalitsus kohaliku rahva vastuseisu tõttu Unimäele tuulepargi rajamise detailplaneeringu ja ehitusload, mille tõttu on projekt seisnud tänaseni, kirjutab

Meie Maa

. Toona nägi tuulepargi rajamisega tegeleva OÜ Timothy omanik Mati Väärtnõu sündmuste taga sama äriga tegelevate vendade Oleg ja Andres Sõnajala vastutegevust.

Läinud aasta oktoobrist on aga OÜ Timothy osanikud võrdselt 500 000 krooniga Mati Väärtnõule kuuluv Baltic Watch OÜ ja Sõnajalgade firma AS Eesti Elekter. Kohe on hakanud liikuma tuulepargi rajamise projekt ja tuulikute püstitamist soovitakse alustada 2009. aasta kevadel, milleks on ka vastavad rahasumma reserveeritud.

«Mul oli valida teatud võimaluste vahel ja kas see on nii või naa, pole oluline. Tähtis on tulemus. Pigem pool pirukat käes, kui terve pirukas kusagil veepõhjas. Sellest poleks kellelegi mingit abi, kui projekt jääks kusagile seisma,» rääkis Väärtnõu.

Andres Sõnajalg ütles, et liitus ettevõtmisega, kuna peab seda perspektiivseks. Tema sõnul on projekt väga hea, alad on tuulised ja vajalik ressurss olemas. «See oli arendaja ja valla vaheline ebakõla, miks see asi omal ajal seisma jäi,» rääkis Sõnajalg, kes usub, et nüüd õnnestub kõik takistused ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles