Mutso: 40 protsenti turismisektori kasvust tuleb kirjutada lennufirmade arvele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis hakkas Tallinna ja Moskva vahet lendama UT Air.
Augustis hakkas Tallinna ja Moskva vahet lendama UT Air. Foto: Raigo Pajula

Kui tänavusi turismi kasvunumbreid kokku võtta, siis 40 protsenti kasvust tuleb EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul kirjutada paranenud lennuühenduste arvele.

Sel aastal hakkas Tallinna vahet lendama mitu uut lennufirmat ning ka Estonian Air tõi juurde uusi ühendusi. Näiteks hakkas jaanuarist Tallinnasse lendama Ryanair, augustis hakkas Tallinna ja Moskva vahet lendama UT Air.

Kolmandiku rekordilisest kosumisest võib Mutso sõnutsi kirjutada ka Vene turistide suure huvi arvele. Ka siinpuhul mängivad olulist rolli paranenud transpordivõimalused. Lisaks uuele lennuliinile hakkas Tallinna ja Peterburi vahel sõitma laev ning paranenud on ka bussiühendused.

Samuti on Mutso sõnul oma panuse andnud üldine reisimisaktiivsuse kasv Euroopas, Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna üritused ja nendega seotud täiendavad meediakajastused, aktiivne turundus avaliku ja erasektori poolt ning Eesti üleminek eurole.

Tänavu jaanuarist oktoobrini kasutas majutusettevõtete teenuseid 1,56 miljonit välisturisti ehk 16 protsenti enam kui mullu samal ajal. Soomest, mis on jätkuvalt Eesti peamine turismipartnerriik, saabus 721 000 turisti ehk 46 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles