Parts lubab majaomanikele toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
82-aastane Paul Martin kulutas eelmisel aastal oma Tallinnas asuva eramaja soojustamisele ligi 3000 eurot, Kredexi toetusele ta loota ei saanud.
82-aastane Paul Martin kulutas eelmisel aastal oma Tallinnas asuva eramaja soojustamisele ligi 3000 eurot, Kredexi toetusele ta loota ei saanud. Foto: Liis Treimann

Majandusminister Juhan Parts on lubanud, et uuest aastast on ka eramajaomanikel võimalik saaste­kvootide raha eest oma kodu soojapidavaks muuta, paraku pole sel lubadusel veel tagatist.


Seni on Kredex saastekvootide raha eest toetanud paneelmajade renoveerimist. «Me lubasime seda valimiste ajal,» sõnas Parts nüüd IRLi Tallinna üldkogul. «Ma julgen öelda, et jaanuariks oleme saavutanud vajalikud kokkulepped, et pakkuda teatud tingimustel rahalist toetust selleks, et inimesed investeeriksid oma väikeelamutesse.»

«See on mõneti pretsedenditu, et me toetame niimoodi eraomanikke, kuid veel kord, see ei ole ainult nende inimeste huvides, kes elavad korterelamutes või väikeelamutes, vaid on lõpuks ka avalikes huvides,» lisas ta.

Praegu on Kredex saastekvootide raha eest valmis toetama elamute renoveerimist kuni 35 protsendi ulatuses kogusummast. Üheks tingimuseks on, et projekti kogumaksumus oleks vähemalt 7340 eurot. Seni on väikemajade elanikud pidanud toetustest suu puhtaks pühkima.

Näiteks 82-aastane Paul Martin kulutas eelmisel aastal oma maja soojustamisele ligi 3000 eurot, kuid toetust ei saanud, kuigi esitas vastava avalduse. Nii tuligi raha laenata sõpradelt-sugulastelt ning suurem osa summast on nüüdseks tagasi makstud.

«Kirjutasin Partsile, aga ta vastas, et selleks peab seaduse ringi tegema,» kommenteeris Martin. Parts selgitas oma vastuses Martinile, et toetust saavad elamud, kus on kolm või enam korterit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles