Ametiühing peatas esindajate volitused töötu- ja haigekassa nõukogus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Priit Simson

Ametiühingute keskliidu juhatus otsustas peatada oma esindajate volitused töötu- ja haigekassa nõukogus, kuni kolmepoolne partnerlus nõukogudes on taastatud.

Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul ei pidanud juhatus õigeks olukorda, kus kolmepoolse sotsiaalpartnerluse põhimõttel moodustatud organis võtavad otsuseid vastu vaid ametiühingute ja valitsuse esindajad, samas kui tööandjad tööturu ühe osapoolena nõukogu töös ei osale, teatas ametiühingute keskliit.

«Oleme teinud peaministrile ettepaneku kohtuda ja otsida kõiki osapooli rahuldavat lahendust ning tuua tööandjate esindajad seeläbi tagasi töötu- ja haigekassa nõukogudesse. Kuni neid samme astutud ei ole, ei pea me võimalikuks osaleda nõukogude tegevuses,» ütles Taliga.

Ametiühingute keskliit on korduvalt rõhutanud, et kolmepoolsus toimib reaalselt siis, kui konsensusega tehakse kompromisse, millega on nõus nii ametiühingud, tööandjad kui ka valitsus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles