Vaata parimate tööandjate edetabelit!

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas. Foto: SCANPIX

Uuringuportaal Glassdoor avalikustas iga-aastase parimate tööandjate nimekirja. See on ainus USA edetabel, mis koostatakse töötajate hinnangute alusel.

Metodoloogia aluseks on 20 küsimusega küsimustik, mis on jagatud kaheksasse gruppi, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb. Tööandjate TOP 10 on järgnev:

1. Bain & Company
2. McKinsey & Company
3. Facebook
4. MITRE
5. Google
6. CareerBuilder
7. Slalom Consulting
8. REI
9. Trader Joe’s
10. Apple

Esimese kümne puhul torkab silma just noorte ettevõtete osakaal. Bain on asutatud 1973, rääkimata Facebookist, Google’ist ja Apple’ist. Uutes ettevõtetes on lihtsam tekitada positiivset keskkonda. REI ja Trader Joe on jaekaubandusettevõtted, mis esmapilgul ei seostu motivatsiooniga. Kuid nagu edetabel näitab, on see võimalik. Kaubandust on edetabelis veel: Costco kohal 23, Starbucks 34.

Kahe esimese puhul on võidu põhjus selge: nad teevad noored ülikoolilõpetajad kiiresti äriliselt targaks. Suured konsultatsioonifirmad Eestis esindatud pole. Edetabelis on ka audiitorfirmad, mis Eestis olemas. Ernst & Young on parim, kohal 38 ja PricewaterhouseCoopers 45. Puudu pole ka korporatiivne maailm. Dow Chemical on 15., Chevron 16., Southwest 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles