Erki Kert: 2012 tuleb majanduse jahtumise aasta

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kert
Erki Kert Foto: LHV

LHV Panga juhatuse liikme Erki Kerdi sõnul saab järgmine aasta nii Euroopas kui Eestis olema majanduse jahtumise aasta, kuid tõenäoliselt pääseb Eesti paljude teistega võrreldes lihtsamalt.

«Olukorras, kus paljude euroala riikide eelarveaugud sunnivad peale kärpeid ja maksutõuse, saab Eesti nautida senist fiskaalpoliitikat, mis muudab meid meeldivaks oaasiks keset Euroopa kasinusmeetmeid,» rääkis Kert ERR-i uudisteportaalile.

«Eraisiku vaatevinklist võib küll oodata tööpuuduse jätkuvat vähenemist, kuid seda märgatavalt aeglasemas tempos kui käesoleval aastal,» kinnitas ta.

Samas usub Kert, et jutud euroala peatsest võimalikust lagunemisest on liialdatud ning juba aasta esimeses pooles jõutakse Euroopas kokkulepeteni, mille tulemusel pinged finantsturgudel vähenevad ning olukord normaliseerub.

«Selleks, et pinged leevendust näeksid, on arvatavasti vaja jõulist sekkumist nii EKP-lt kui eurotsooni juhtriikidelt,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles