Sõerd: lähiaastad võlakriisile lõplikku lahendust ei too

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Liis Treimann

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme ja reformierakondlase Aivar Sõerdi sõnul Euroopa võlakriisile lähiaastatel lõplikku lahendust oodata ei ole ning ilmselt peab Euroopa Keskpank ka edaspidi sekkuma võlakirjaturgudel.

Viimased majandusprognoosid näitavad maailmamajanduse suurt ebakindlust ja võrreldes varasemate prognoosidega on riskid märkimisväärselt suurenenud, märkis Sõerd ERRi uudisteportaalile.

«Meie majandus sõltub ka edaspidi suuresti ekspordist ja välisturgudest. Erinevalt varasemast praktikast on meie põhilistel ekspordi sihtriikidel vähe võimalusi majandust eelarvemeetmetega elavdada, pigem tuleb arvestada nõudluse vähenemisega välisturgudel seoses avaliku sektori kulude kokkuhoiuprogrammidega,» selgitas kunagine rahandusminister.

Ebakindlus sunnib tema sõnul ettevõtteid investeerimis- ja kasvuotsuseid edasi lükkama ning majanduses on oodata tööjõukulude kasvu ja palgasurveid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles