Veskimägi: 10-miljardiline defitsiit oleks juba positiivne

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi 2004. aastal rahandusministrina lootusrikkalt 50-eurost rahatähte uurimas..
Taavi Veskimägi 2004. aastal rahandusministrina lootusrikkalt 50-eurost rahatähte uurimas.. Foto: Egert Kamenik.

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Taavi Veskimäe sõnul on tema poolt tänavuseks eelarvedefitsiidiks ennustatud 10-12 miljardit pigem optimistlik kui pessimistlik vaade.

Veskimägi rääkis, et ligi seitsmemiljardiline auk tänavusse eelarvesse tekib pelgalt maksutulude alalaekumise tõttu, kirjutab ERR.

«Järgmiseks aastaks planeerib riik, et tulusid laekub 77,1 miljardit, kuid tegelikult lähevad maksud täna hoopiski alla. Nii oleme juba võrreldes 2009. aastaga seitsme miljardiga miinuses,» rääkis Veskimägi.

Veskimäe sõnul vajab tähelepanu ka asjaolu, et eelmise aasta viimane kvartal on üle pika aja selline, kus inimeste hoiuste maht väheneb. «See tähendab, et inimesed võtsid neljandas kvartalis kasutusele oma varem kogutud sääste.»

Seetõttu võib tema sõnul 20. jaanuaril, mil selgub 2008. aasta detsembri maksutulude ja kaudsete tulude laekumine, tabada valitsust uus šokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles