Nordecon: oleme oma plaanides püüdnud olla vaoshoitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink
Jaano Vink Foto: Liis Treimann

Kuna habras optimism ehituses hakkas aasta teises pooles haihtuma, on Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul ettevõte püüdnud sel aastal plaanides ja kuludes olla vaoshoitud.

Ehituse hinnad on kasvanud rohkem, kui arvati aasta tagasi. Põhjuseks eelkõige igasuguste sisendmaterjalide, samuti energia ja töötasude kallinemine.

«Mahtude kasv on olnud sisuliselt suhteliselt tagasihoidlik võrreldes sisendhindadega,» nentis Vink.

Selle aasta kolmandas kvartalis kasvas keskmine brutokuupalk ehituses aastatagusega võrreldes 6 protsenti.

«Kui efektiivse töötaja tasu kasvab, siis see on ju hea. Kui aga tulemuslikkus on endiselt kesine aga tasu tuleb tõsta, sest nt Soomes makstakse enam, siis selle üle ei rõõmusta kuidagi.

Mis ei tähenda, et selle paratamatusega ei peaks arvestama. Maailm jääb ses osas üha väiksemaks,» kommenteeris Vink palgatõusu ehitussektoris.

Ehitamine on täna kallim kui 2007. aastal, samas kinnisvarahinnad on veel 40 protsenti madalamad. Sestap on oodata väiksemate ettevõtete kadumist, Vingi kinnitusel on see protsess veel pooleli ning jätkub järgmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles