IKT ettevõtete kolmanda kvartali käive kasvas, ent kasum langes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid
Arvutid Foto: SCANPIX

Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) ettevõtete kolmanda kvartali müügitulu kasvas aastases võrdluses, kuid kogukasum samas langes.

IKT ettevõtete müügitulu oli kolmandas kvartalis 778,1 miljonit eurot, mis on 45 protsenti enam võrreldes 2010. aasta sama ajaga. Kuigi müügitulu kasv oli endiselt tugev, jäi see siiski alla müügi aastasele kasvutempole tänavu esimeses ja teises kvartalis. Esimeses kvartalis oli kasv 94 ja teises kvartalis 74 protsenti.

IKT tegevusala ettevõtete arv oli kolmandas kvartalis viiendiku suurem kui aasta tagasi, ulatudes 2144 ettevõtteni. Töötajaid oli sektoris kolmandas kvartalis keskmiselt 17.598 ehk 15 protsenti enam kui aasta tagasi. Töötajate palkadeks kulus kvartali jooksul 57,9 miljonit eurot. See näitaja kasvas aastaga 17 protsenti.

IKT ettevõtted said kolmandas kvartalis kogukasumit 36 miljonit eurot, mis teeb aastaseks languseks ligi 35 protsenti. Tänavu esimeses kvartalis oli kogukasum olnud ligi 93 ja teises kvartalis 102 miljonit eurot. Need näitajad olid samas mitu korda kõrgemad eelmise aasta sama perioodi omadest.

Koos kasumi langusega langes kolmandas kvartalis ka IKT tegevusala tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel, mis ulatus 6490 euroni hõivatu kohta. Esimeses kvartalis oli sama näitaja 9910 ja teises kvartalis 10 450 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles