Kaebus: Tallinna Sadama tegevus põhjustas Muugal maa vajumise

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

AS Muuga Container Terminal (Muuga CT) väidab, et  Tallinna Sadama varasem ehitustegevus on põhjustanud maa vajumise Muuga CT territooriumil.

Tallinna ringkonnakohus avaldas eile kohtumääruse, millega rahuldati osaliselt Muuga CT kaebus Maardu linnavalitsuse poolt Tallinna Sadamale väljastatud ehitusloa asjus.

«Lihtsustatult asus kohus seisukohale, et Tallinna Sadama varajasem ehitustegevus Muugal võib olla põhjustanud Muuga CT-le kahjulikke mõjutusi ning et Maardu linnavalitsuse poolt väljastatud ehitusloa alusel alustatav ehitustegevus uue konteinerterminali rajamise raames puudutab Muuga CT huve ning meil on õigus selles vaidluses enda positsioone argumenteeritult kaitsta,» ütles Transiidikeskuse (kontserni kuulub ka Muuga CT) juhatuse esimees Erik Laidvee.

«Tallinna Sadama varasem ebaseaduslik üleehitamine Muugal, sadama tegevuse tõttu toimunud maa vajumine meie territooriumil ning mitmed muud segased asjaolud tõendavad veel kindlasti, et Tallinna Sadama poolt ülepeakaela kiirustades tehtud otsused võivad põhjustada riigile ja omanikule veel ränka kahju,» kommenteeris Laidvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles