Danske: eurotsooni majanduskasv languses nii selles kui järgmises kvartalis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langus.
Langus. Foto: SCANPIX

Danske Marketsi analüütikud prognoosivad, et eurotsooni majandus langeb nii selle aasta viimases kui järgmise aasta esimeses kvartalis, kuid langus ei saa olema väga pikaajaline.

«Kuigi eurotsooni majandusaktiivsus jääb madalaks mitmeteks aastateks, usume, et majanduslangus on üsna lühiajaline,» märkis Danske Marketsi peaanalüütik Allan von Mehrer eurotsooni analüüsis.

Danske toob välja ka viis põhjust, miks majanduslangus peaks jääma lühiajaliseks. Esiteks toob USA taastumine ka eurotsooni kergendust , teiseks turgutavad arenevad turud ekspordikasvu. Majanduslanguse osaliseks põhjuseks on laovarude kasv ning eelarvete probleem on tõsine, kuid see ei süvene. Viienda, viimase põhjusena märgib Danske, et eurotsooni finantsprobleemid peaksid hakkama tuleval aastal vaikselt järele andma.

Mehrer märgib, et eurotsoonist väljaspool on nad optimistlikumad ning usuvad, et globaaltsükkel on pöördumas ning üheks näiteks toob ta USA. USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 2 protsenti. Teisel poolaastal oli see vähem kui protsent. Mehrer usub, et USA tööstustsükli paranemine kandub tuleval aastal ka Euroopasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles