Baltika valmistub emissiooniks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika tsehh.
Baltika tsehh. Foto: Peeter Langovits

Rõivatootja Baltika nõukogu otsustas teha ettepaneku 2012. aasta kevadel toimuvale aktsionäride korralisele üldkoosolekule vähendada aktsia nimiväärtust ning väljastada kahe-aastaseid konverteeritavaid võlakirju orienteeruvas mahus 1,5 miljonit eurot, aktsia väljalaskehinnaga 0,3 eurot.

Võlakirjaemissiooni täpsemate tingimuste ettepaneku teeb nõukogu aktsionäride üldkoosolekule esitatavates otsuste projektides.

Nõukogu nõustus, et Baltika juhatus sõlmib suurimate aktsionäride hulka kuuluva KJK Fund SICAV-SIF-iga laenulepingu summas miljon eurot. Vastavalt 16. detsembril allkirjastatud lepingule on KJK Fund SICAV-SIF võtnud endale kohustuse antud laenuleping aktsionäride üldkoosoleku võlakirjade emiteerimist kinnitava otsuse korral vahetada konverteeritavateks võlakirjadeks.  Kuni võlakirjade konverteerimiseni on laen tagamata ja kannab intressi 10 protsenti aastas.

Lisaks võttis nõukogu teadmiseks nõukogu liikme Edoardo Miroglio soovi nõukogust tagasi astuda.

Baltika finantsdirektor Maigi Pärnik teatas, et novembri lõpu seisuga on ettevõtte netovara seis taastunud ja vastab Äriseadustiku nõuetele ehk on üle poole aktsiakapitali mahust. AS Baltika netovara on 30. novembri seisuga summas 12 667 tuhat eurot, mis ületab 0,5 protsendi võrra poole aktsiakapitalist nõudest.

«AS Baltika netovara seis on paranenud tänu senini ootuspärastele neljanda kvartali tulemustele,» märkis Pärnik. «Efektiivsuse kasvatamine ja tugev kulude kontroll koos heade oktoobri ja novembri müügitulemustega andsid oktoobri ja novembri puhaskasumiks kokku 1,1 miljonit eurot. Samuti paranes finantspositsioon seoses KJK Fund SICAV-SIF nõuete konverteerimisega omakapitaliinstrumendiks summas 250 tuhat eurot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles