Boeingu läbimüük vähenes poole võrra

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737.
Boeing 737. Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurim lennukitootja Boeing müüs lõppenud aastal üle poole võrra vähem tsiviillennukeid kui 2007. aastal.


Ametlike andmete kohaselt sai Boeing eelmisel aastal 662 tellimust, ülemöödunud aastal küündis nende arv aga 1413ni, vahendas AFP.

Kõige populaarsem müügiartikkel on endiselt uue generatsiooni Boeing 737, mis on kütusesäästlikum ja toodab vähem süsihappegaasi, kui selle varasemad eelkäijad. Sellist tüüpi lennukit ehitati 484 eksemplari.

Populaarne oli ka Boeing 787 Dreamliner, mis on valmistatud traditsioonilise alumiiniumi asemel süsinikkiust ja mida peetakse läbi aegade kõige keskkonnasõbralikumaks lennukiks. Dreamlineri ostuks esitati kokku 93 avaldust, millest enamik tuli Lähis-Ida naftarikastelt riikidelt.

Boeingu esindaja Scott Carson möönis, et ettevõtte vähenenud kasvunumbrite tõttu seisis firma silmitsi raskustega. Oluliselt vähenes lennukimüük neljandas kvartalis, kui maailma riike tabas ulatuslik finantskriis ja majanduslangus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles