Saksa valitsus annab Opelile laenugarantii

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis
Opeli tehas Saksamaal Bochumis Foto: AP / Scanpix

Saksa valitsus otsustas anda Opeli autotööstusele 1,8 miljardi euro suuruse garantii, mis on suurem kui firma novembris 2008 palus.


«Me võtsime vastu positiivse otsuse,» teatas Rheinland-Pfalzi liidumaa majandusministeeriumi pressiesindaja Joachim Winkler

Bloombergi

vahendusel.

Rheinland-Pfalz on üks neljast liidumaast, kus General Motorsile kuuluval Opelil on tehas.

Opel oli 17. novembril palunud valitsuselt enam kui ühe miljardi euro suurust krediidigarantiid.

Winkleri sõnul peab Opel selgitama oma abipalvet 13. jaanuaril toimuval kohtumisel majandusministeeriumi ja nelja liidumaa esindajatega.

Opel annab Saksamaal töö 26 000 inimesele. Firma peab kinnitama, et valitsuse tagatud laen piirdub äritegevusega Saksamaal, rääkis Winkler. Valitsus ei anna garantiid, kui laenuraha tahetakse kanda üle USAs asuvale emafirmale GM-ile.

Opel peab ka täpsustama projekte, kuhu võimalik laenuraha paigutada tahetakse.

Hesseni liidumaal Rüsselsheimis asub Opeli suurim Saksa tehas, kus töötab 18 000 inimest. Ülejäänud kolm Opeli Saksa tehast on Bochumis (Põhja-Rein-Vestfaali liidumaa), Eisenachis (Tüüringi liidumaa) ja Kaiserslauternis (Rheinland-Pfalzi liidumaa). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles