Reitinguagentuur Moody’s kinnitas Eesti riigireitingu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody´s logo
Moody´s logo Foto: SCANPIX

16. detsembril avalikustas reitinguagentuur Moody’s Eesti kohta raporti, milles kinnitatakse Eesti reitingu püsimist stabiilselt kõrgel tasemel A1.

Raport kiidab Eesti majanduspoliitilisi saavutusi ning institutsioonide paindlikkust ja otsusekindlust läbitud kriisiga toimetulekul. Raport tunnustab valitsuse sihikindlust euro kasutuselevõtul keerulistes majandustingimustes ning toob esile riigi erandlikult madala võlataseme ja püsivalt kõrge eelarvedistsipliini, mida järgiti ka langusperioodil.

Jürgen Ligi nõustus agentuuri analüüsi ja hinnanguga majanduse väljavaadetele ja riskidele. «Raporti toon on Eesti saavutusi selgelt tunnustav ja saame sellest kinnitust oma pikaajaliste poliitiliste valikute õigsusele,» ütles Ligi. «Eesti väiksus ja meie majanduse avatus tähendab mõistagi  tundlikkust muudatustele väliskeskkonnas ja peame olema jätkuvalt valmis kiiresti reageerima.»

Moody’se reiting Eestile on stabiilselt püsinud tasemel A1 alates 2002. aasta lõpust. Riigiraportid avaldatakse tavapäraselt kord aastas.

Moody’se aastaraportit ja Eestit puudutavat pressiteadet saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles