Ekspertide hinnangul läheb majandusolukord veel hullemaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna võime remontida olemasolevaid ja ehitada uusi objekte teeb kiiret vähikäiku.
Tallinna võime remontida olemasolevaid ja ehitada uusi objekte teeb kiiret vähikäiku. Foto: Lennart Rikk

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) tehtud küsitluse andmetel usub 53 protsenti majandusekspertidest, et asjad lähevad aina hullemaks ning majanduslanguse sügavpunkt saabub teisel poolaastal.


Prognooside kohaselt on ekspordimaht kuue kuu pärast umbes samal tasemel kui praegu, samas import kahaneb oluliselt. Inflatsioon on madalam ning jääb aasta jooksul kolme kuni viie protsendi juurde. Laenuintressid on umbes samad, mis praegu, aktsiahinnad langevad veelgi. Majanduslangus tuleb ekspertide hinnangul üle kahe protsendi.

Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on usaldus Eesti majanduse vastu praegu madalamail tasemel alates aastast 1992. Majanduslik kindlustunne langes kõigis majandusharudes ja ka tarbijatel.

Ministeerium tegi prognoosi teatavaks täna pärastlõunasel pressikonverentsil, kus tutvustati, mis juhtub järgmise kuue kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles