Töötukassa nõukogu jätkab töötukassa eelarve arutelu pärast jõule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Priit Simson

Töötukassa nõukogu ei jõudnud reedel toimunud koosolekul kokkuleppele töötukassa järgmise aasta eelarve küsimustes ning jätkab arutelu pärast jõule.

Töötukassa nõukogu esimees Harri Taliga ütles, et nõukogu koosolek reedel katkes. «Jõudsime heaks kiita tööhõiveprogrammi, mis läheb sotsiaalministri kaudu valitsusse, aga [töötukassa] eelarve küsimustega me lõpule ei jõudnud, nii et me tuleme pärast jõule tõenäoliselt veel kord kokku.»

«Siin ei jõutud kõigis asjades kokkuleppele,» kommenteeris Taliga. Töötukassa tuleva aasta eelarve kohta konkreetseid numbreid ta praegu välja öelda ei soovinud.

Töötukassa teatel jätkatakse eelarve arutamist 28. detsembril.

Reedel heaks kiidetud tähtajalise tööhõiveprogrammiga kehtestatakse tööturuteenuste osutamise ja tööturutoetuste maksmise kord järgmiseks kaheks aastaks. Tööhõiveprogrammi kehtestamisega luuakse eeldused tööturuteenuste ja -toetuste pakkumiseks vastavalt tööturu olukorrale ning tööotsijate ja tööandjate vajadustele. Tööturuteenustele ja -toetustele on järgmiseks kaheks aastaks ette nähtud 60,7 miljonit eurot.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil reedese töötukassa nõukogu kohta, et nõukogul on kvoorum koos ning kohalolevad pooled püüavad saavutada otsuste vastuvõtmiseks vajalikku konsensust. «Tööandjaid esindab seaduse kohaselt tööandjate keskliit, aga neid lihtsalt ei ole kohal. Meil on kvoorum olemas, ametiühingute keskliit on lubanud kahe esindajaga kohal olla ja valitsuse mõlemad esindajad on kohal.»

Sotsiaalministeerium kaalub praegu muudatust töötuskindlustuse seaduses, mille alusel ei peaks kahte praegu puuduolevat töötukassa nõukogu liiget nimetama konkreetselt tööandjate keskliit, vaid seda saaks teha ka teised tööandjaid esindavad organisatsioonid. Kui haigekassa seaduses seisab, et osa nõukogu liikmetest nimetavad tööandjate organisatsioonid, siis töötuskindlustuse seaduses on tööandjate esindajate nimetajaks märgitud konkreetselt tööandjate keskliit.

Tööandjate keskliit on otsustanud kutsuda liidu poolt määratud tööandjate esindajad tagasi töötukassa ja haigekassa nõukogust, kuna pole valitsusega ühel nõul ei töötuskindlustusmakse määrade osas ega ka selles osas, mis puudutab valitsuse otsust liita haigekassa ja töötukassa pangakontod riigi pangakontode kontserni koosseisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles