Enim rikkaid elab Põhja-Eestis

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod Vabaduse väljakul.
Elektriautod Vabaduse väljakul. Foto: Liis Treimann

Statistikaameti andmeil on piirkonniti rikkamate inimeste kontsentratsioon kõrgem Põhja-Eestis, kus 2010. aastal kuulus 53 protsenti elanikest kõrgema sissetulekuga elanikkonna hulka (viiendasse või neljandasse kvintiili).

Sissetuleku põhjal jagatakse elanikud viide ossa — esimeses on madalaima sissetulekuga inimesed ja viiendas kõrgeima sissetulekuga, kirjutati statistikaameti blogis.

Kirde-Eestis kuulus aga 57 protsenti elanikest madalama sissetulekuga elanikkonna hulka (esimesse või teise kvintiili).

Kesk-, Lääne- ja Lõuna-Eestis oli võrdlemisi ühtlane sissetulekujaotus.

Linnades oli vaeste ja rikaste proportsioon võrdsem, maal oli aga madalama sissetulekuga inimesi rohkem kui kõrgema sissetulekuga inimesi.

2010. aastal oli Eesti elaniku keskmine ekvivalentnetosissetulek 548 eurot kuus. Linnaelaniku keskmine sissetulek kuus oli 561 eurot ja maaelanikul 517 eurot.

Vahe on 44 eurot ehk linnaelaniku sissetulek oli 9 protsenti suurem. Samas on sissetulekud linnas ja maal viimastel aastatel ühtlustunud. Kaks aastat varem oli sissetulekute erinevus 16 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles