Kreeka kannab eeldatavalt maha 100 miljardi euro eest võlgu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumedad pilved Kreeka kohal
Tumedad pilved Kreeka kohal Foto: SCANPIX

Kreekal on soodsad võimalused leppida erapankadega kokku oma võla vähendamises 100 miljardi euro võrra, ütles Kreeka pangaallikas.

Kokkuleppe saavutamine on lähedal, pangad püüavad kokkuleppe sõlmimisel olla võimalikult paindlikud. Jaanuari lõpuks või veebruariks peaks kõik selge olema, kinnitas allikas.

Selline tehing aitaks Kreekal riigivõlga langetada praeguselt 160 protsendilt sisemajanduse kogutoodangust (SKT) aastaks 2020 120 protsendile SKTst.

Samal ajal ergutab Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) Kreekat reforme kiirendama. IMFi delegatsiooni juht Poul Thomsen ütles, et ilma reforme kiirendamata jääks Kreeka eelarvepuudujääk pidama 10 protsendile SKTst. Ta rõhutas, et struktuurireformide eesmärk on luua majanduskasvu ja töökohti.

IMFi prognoosi kohaselt kahaneb Kreeka SKT sel aastal kuus protsenti või enam.

Neljapäeval avaldatud statistika kohaselt on Kreeka töötus kasvanud eelmise aasta kolmanda kvartali 12,4 protsendilt selle aasta kolmandas kvartalis 17,7 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles