Prokurörid nõuavad maadevahetajatele pikka vanglakaristust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurörid Laura Feldmanis (vasakul) ja Inna Ombler Harju maakohtu trepil.
Prokurörid Laura Feldmanis (vasakul) ja Inna Ombler Harju maakohtu trepil. Foto: Peeter Langovits

Prokurörid Laura Feldmanis ja Inna Ombler lõpetasid täna Harju maakohtus maadevahetuse protsessi süüdistuskõne, nõudes kohtualustele suuri trahve ja reaalselt vangistust.

Feldmanis ja Ombler leidsid, et endine keskkonnaminister Villu Reiljan tuleb tunnistada süüdi korduvas altkäemaksu võtmises ning teda tuleb karistada 4-aastase vangistusega, millest tuleb kohe reaalselt ära kanda 6 kuud, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Maa-ameti eksjuhile Kalev Kangurile nõuti suures ulatuses korduva altkäemaksu võtmise eest viieaastast vanglakaristust, millest tuleb kohe ära kanda 6 kuud.

Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus peaks minema korduva altkäemaksu andmise eest vangi kolmeks aastaks, sellest koheselt reaalselt vanglasse 6 kuuks.

Riigikogu liikmele, endisele põllumajandusministrile Ester Tuiksoole nõuavad prokurörid altkäemaksu võtmise eest 1 aasta ja 6 kuu pikkust tingimisi vangistust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles