Lapse käike saab mobiili positsioneerimise abil jälgida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps mobiiltelefoniga.
Laps mobiiltelefoniga. Foto: SCANPIX

Lapsevanem saab lapse mobiiltelefoni jälgida siis, kui see on lapsevanemaga ühel koondarvel. Eesti lapsevanemad järeltulijate jälgimisel veel väga innukad ei ole, Rootsis on tegemist aga tõusva trendiga.

Kui lapse number on mingil põhjusel kellegi teise koondarvel, näiteks vanavanemate omal, saab anda selle positsioneerimise õiguse ka lapsevanematele. Kuigi nii saab ka lapse igapäevakäikudel silma peal hoida, kasutatakse EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul seda enamasti kaotatud telefonide otsimiseks.

«Ka meie peres on üks telefon leitud pärast positsioneerimise teel saadud asukohainfot lapse kooliteelt üles - oli kukkunud puulehtede hunnikusse, kus laps möllamas käis, ja teadmata, kus piirkonnas telefon asub, poleks seda sealt otsida osanud,» rääkis ta.

Rootsis on aga tuhanded lapsevanemad otsustanud, et mobiili abil on kasulik lapse käikudel silm peal hoida, vaatamata ekspertide hoiatustele, et see võib laste privaatsust riivata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles