Tööandjad: hetkel pole vaja töökoha pärast muretseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis
Tarmo Kriis Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis peab Eesti Panga soovitusi mõistlikeks, kuid hetkel ei ole töötajatel vaja veel töökoha pärast muretseda.

Eesti Pank teatas majandusprognoosi esitlusel, et kui majandus peaks tuleval aastal ajutisse madalseisu pöörduma, võiksid tööandjad eelistada töötajate vallandamisele tööaja ajutist vähendamist. Tarmo Kriis ütles KUKU raadiole antud intervjuus, et tööaja vähendamist rakendati ka eelmise kriisi ajal ja kui tellimuste vähenemine on lühiajaline, siis on seda mõistlik teha. Ta lisas, et lähema poole aasta jooksul ta aga tööturul mingeid suuri muutusi ei ennusta.

Eesti Panga majandusprognoosi järgi kasvab Eesti sisemajanduse koguprodukt tuleval aastal 1,9 protsendi võrra, kuid välistatud pole ka majanduslangus. Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis ütles KUKUle, et ka tööandjad ei ennusta suurt majanduskasvu ning valitsusele tehti eelarve koostamise ajal ka ettepanek eelarve koostamisel veidi vähem optimistlik olla ja arvestada stagnatsiooni stsenaariumiga. Kriis lisas, et tööandjate hinnangul jääb eksport ja toodang tuleval aastal praegusele tasemele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles