Börsileminekud muutunud aktiivsemaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetimängude firma Zynga logo peakorteri ees San Franciscos.
Internetimängude firma Zynga logo peakorteri ees San Franciscos. Foto: SCANPIX

Sel nädalal korraldavad aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) 11 USA ettevõtet, kes soovivad investoritelt saada kokku 3,8 miljardit dollarit.

Nii suures mahus mindi börsile viimati selle aasta mai esimesel nädalal. Börsileminejate hulgas on internetimängude tootja Zynga, luksusrõivaste disainija Kors Holding ja veel üheksa ettevõtet, kirjutab Bloomberg.

«Need on ettevõtted kellelt oodatakse väga robustset kasvu olenemata sellest, mis toimub maailmas,» selgitas investeerimisfirma Renaissance Capital uuringute juht Paul Bard.

Börsileminek hakkab tasapisi taastuma ka Aasias. Hongkongis kaasati eelmisel nädalal vähemalt 5,7 miljardit dollarit investorite raha. Sel nädalal soovib Hongkongi börsile minna neli ettevõtet.

Eelolevad näited on aga teravas kontrastis Euroopaga, kus IPOde maht on eelmise aastaga võrreldes kukkunud 85 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles