Rehn: brittide otsus kõrvale jääda on kahetsusväärne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn.
Olli Rehn. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu rahandusvoliniku Olli Rehni sõnul on kahetsusväärne, et Suurbritannia otsustas liidu valitsustevahelisest kokkuleppest kõrvale jääda, kuna Suurbritannia peaks olema Euroopa Liidu keskmes, mitte ääremaal.

Briti peaministri David Cameroni kinnitusel jäi Suurbritannia Euroopa Liidu uuest valitsustevahelisest lepingust kõrvale riiklike huvide tõttu. Rehni sõnul on Suurbritannia otsus fiskaalleppest välja jääda kahetsusväärne nii Euroopa Liidu kui Suurbritannia jaoks, vahendab Reuters.

«Me tahame tugevat ja konstruktiivset Suurbritanniat ja me tahame, et Suurbritannia oleks Euroopa keskmes, mitte ääremaal,» kommenteeris Rehn.

Kui taolise otsuse eesmärk oli kaitsta London City finantskeskust rangemate regulatsioonide eest, on see Rehni sõnul läbikukkunud, kuna praegusest kriisist peavad omad järeldused tegema kõik, kaasa arvatud finantssektor.

Briti peaministri hinnangul tähendaks uued karmimad reeglid seda, et Brüssel võtaks üle Londoni positsiooni Euroopa juhtiva finantskeskusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles