Vitsur: Venemaa on meile hea turg

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur peab positiivseks, et kohalike ettevõtjate kaubavahetus Venemaaga on viimase aasta jooksul märgatavalt kasvanud.

Värsked väliskaubandusstatistika numbrid näitavad, et tänavu oktoobris kasvas eksport Venemaale läinud aasta sama ajaga võrreldes 1,6 korda.

«Kui Venemaal midagi erilist ei juhtu, on lootust, et Vene turg võib osutuda meile kasulikuks olukorras, kus Euroopa kasvab aeglasemalt kui seni,» hindas Vitsur. Tema sõnul on igati positiivne, et kohalikud ettevõtjad on hakanud hoogsamalt idanaabri turul tegutsema.

Vitsuri arvates on kohalikesse eksportööridesse arvatavasti kindlust süstinud seegi, et Venemaast saab peagi WTO ehk Maailma Kaubandusorganisatsiooni täisliige. Kuigi päevapealt ei muutu veel midagi, on see ettevõtjate jaoks siiski signaaliks, et asjad liiguvad paremuse suunas.

Arengufondi majanduseksperdi arvates on Venemaa kohalikele ettevõtjatele hea turg igas mõttes.

Esmalt on see Eestist sisuliselt 100 korda suurem, samas pole seal välja kujunenud nii jäika turujaotust kui paljudes «vana Euroopa» riikides, kus tuntud ja kõlavad firmanimed on väga tugevatel positsioonidel. Lisaks teatakse Venemaal üldiselt, et Baltimaadest tulevad kaubad on head ja kvaliteetsed.

«Venemaa on meile tunduvalt kättesaadavam turg,» hindas Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles