Ärimees tahab ülikooli teadmata sellele ühiselamut ehitada

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Toomas Huik / Postimees

Narva ettevõtja Andrei Dmitrijev teeb Tartu Ülikooli Narva kolledži teadmata ettevalmistusi Raekoja platsi äärde tudengite ühiselamu rajamiseks.

«See on pisut kummaline küsimus,» kommenteeris Põhjarannikule TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik firma kava ehitada tudengitele ühiselamu. «Nad [firma esindajad] ei ole ühendust võtnud ei meiega Narvas ega meie kolleegidega Tartus.»

Raik on samas nõus, et ühiselamu teema on aktuaalne. Tõenäoliselt leitakse peatselt ka rahastamisallikas, et renoveerida olemasolev ühiselamu, aga see jääb alma mater´i uuest hoonest kaugele.

«50-60 miljonit krooni (3,2-3,8 miljonit eurot) oleks meile sobiva ühiselamu reaalne hind: 1-2kohalised WC ja dušiga toad tudengitele, õppejõududele korterid, arvuti- ja puhkeruumid jne. Ei kujuta ette, kust võtab üks firma niisuguse raha,» kahtleb Raik.

Narvas registreeritud OÜ Euroekspert Grupp juhatuse liige Andrei Dmitrijev, kes peab Raekoja platsi kõrvale tudengite ühiselamu ehitamise plaane, selgitas ajalehele, et jutt on alternatiivsest võimalusest – tudengite üürimajast.

«Usun, et sellest saab asja. Milleks peaksid tudengid kusagilt käima hakkama, kui on võimalik elada otse kolledži kõrval?» küsis Dmitrijev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles