ERR.ee: Tavidi juhataja peab rahapesujutte ajakirjanduslikuks eksituseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Tavidi valuutavahetuspunkti ukse taga.
Järjekord Tavidi valuutavahetuspunkti ukse taga. Foto: Liis Treimann

Tavidi juhataja Kuno Rääk peab ettevõtte sidumist rahapesuga ajakirjanduslikuks eksituseks, teatasid

ERR Uudised

.

«Tegemist on puhtinimliku ajakirjandusliku eksitusega, kus meie nimi on kontekstist välja rebitud ja poogitud sinna külge emotsionaalselt vahvaid sõnu nagu rahapesu ja kahtlus,» ütles Rääk «Aktuaalsele kaamerale».

Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen kinnitas, et kirjutised, nagu kahtlustatakse Tavidit rahapesus, on laim. «Ärge hävitage ettevõtet, mida on 15 aastat üles ehitatud,» ütles Atonen.

Ettevõtte juhid kinnitavad, et on sattunud ohvri rolli, sest nende pädevuses ei ole kontrollida, kas tegemist on musta või puhta rahaga. Välistada, et firmat on raha liigutamisel kasutatud, nad ei saa.

Bulgaaria meedia teatel on Bulgaaria ja Eesti vahelistes ülekannetes pestud 1,4 miljardi dollari väärtuses Vene rublasid, mis kanti esmalt kinnisvara ja finantsteenuseid pakkuva Bulgaaria firma Optima Ca arvele ja see omakorda kandis väidetavalt pool summast Tavidi pangakontole, mis omakorda kandis selle Venemaale tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles