Kohaliku päästekomando kadumine ähvardab tõsta kindlustusmakseid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku päästekomando on üks neist, mida ootab ees sulgemine.
Saku päästekomando on üks neist, mida ootab ees sulgemine. Foto: Priit Simson / Postimees

Kindlustusseltsid tunnistavad, et päästekomandode olemasolust sõltub, kas ettevõtte ladu või tootmishoonet annab kindlustada või mitte ning sellest võib sõltuda ka kindlustusmakse hind.

RSA kindlustuse kommunikatsioonispetsialist Katre Uusmaa kinnitas, et päästekomando kaugusest sõltub kindlustatava objekti kindlustusmakse. «RSA Kindlustuse ettevõtte varakindlustuses on üheks tulekindlustuse makse arvutamise faktoriks kindlustuskoha kaugus päästeametist. Kui olukord muutub, toimub vastava tarkvara uuendus ning tulenevalt uuendatud infost võib kindlustusmakse kindlustusvõtjale muutuda,» sõnas ta.

Ergo Kindlustuse kindlustusdirektor Sven Freiberg sõnas, et näiteks tuleohtlike tegevustega ettevõtte (nt pürotehnika tootmine või ladustamine jms) riski hindamisel on oluline kui kaugel asub lähim päästekomando.  «Sellest võib sõltuda, kas vastavat ehitist (lao-, tootmis-, jne hoone) saame kindlustada või mitte,» ütles ta.

Samas märkis Freiberg, et päästekeskuse olemasolu või puudumine ei mõjuta otseselt hinnakujundust. 

Mõlemad kindlustajad märkisid, et veel ei ole kellelgi sellel põhjusel hinda tõstetud ega leping sõlmimata jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles