Mutso: tänavu on Eestisse oodata üle 200 000 Vene turisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Zagorski Tallinnas puhkamas
Perekond Zagorski Tallinnas puhkamas Foto: Andres Haabu

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso hinnangul on detsembrikuus oodata Eestisse rekordilist turistide hulka Venemaalt. Prognooside kohaselt ületab 2011. aasta kokkuvõttes Venemaa turistide ööbimiste arv Eesti majutusettevõtetes 200 000 piiri.
 

Mutso hinnangul on turistide arv viimasel aastal jõudsalt kasvanud tänu riigi, kohalike omavalitsuste ning ettevõtjate tõhustunud ja aktiivsele koostööle. «Lisandunud lennuliinid, kultuuripealinna atraktiivsed üritused ning ka aasta alguses kasutusele võetud euro on toonud Eestisse hulgaliselt turiste,» kommenteeris Mutso.

Ta lisas, et kuigi juba selle aasta esimese kümne kuu tulemustega võib tänavuse turismiaasta edukaks tunnistada, on aasta viimasel kahel kuul oodata Eesti turismisektoris positiivseid üllatusi veel.

Usun, et tänavused detsembrikuu Eesti külastatavuse tulemused ületavad meie kõigi ootusi, seda eelkõige Venemaalt saabuvate turistide osas, kelle huvi Eesti vastu on aasta-aastalt üha kasvanud,» prognoosis Mutso. 2009. aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes 90 000 Vene turisti, selle aasta kokkuvõttes ületab Vene turistide ööbimiste arv Tarmo Mutso hinnangul 200 000 piiri.

Tarmo Mutso sõnul on positiivne see, et jätkuvalt on kasvanud meie lähiriikidest saabuvate külaliste hulk. «Eesti turismisektorile on meie lähinaabrite korduvkülastused suureks tunnustuseks, sest see on märk sellest, et Eestis pakutavate teenuste kvaliteet on tasemel ning meie on piisavalt palju atraktiivseid avastamist väärivaid sihtkohti,» ütles Tarmo Mutso.

Statistikaameti andmetel peatus Eesti majutusettevõtetes 2011. aasta kümne kuu jooksul 2,34 miljonit sise- ja välisturisti ehk sama palju kui 2007. aastal kokku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles