Riigiametnikud jäävad lähiaastatel ametikorterita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osasid riigiametnikke ähvardab ametikorterist ilma jäämine.
Osasid riigiametnikke ähvardab ametikorterist ilma jäämine. Foto: Panther Media/Scanpix

Avalikku teenistust reformima asunud riik on otsustanud jätta riigiametnikud lähiaastatel ilma ka ametikorteritest.

Praegu kehtiv seadus näeb ette, et riigiametnikule antakse võimaluse korral tööandja eluruum või hüvitatakse eluruumi kasutamiskulud, kui inimene nimetatakse teises paikkonnas asuvale ametikohale või kui tal ei ole töökohas omaette eluruumi.

«Üldises avalikus teenistuses ei ole selline võimalus põhjendatud,» kinnitas justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse nõunik Ebe Sarapuu. Nüüd on riik otsustanud ametikorterite jagamise ära lõpetada, kuna tegu on Sarapuu sõnul lisahüvega, mis ei ole kuidagi seotud inimese töötulemustega.

Omal ajal ametikorteri saanud riigiametnikud saavad seal elada 2014. aasta 30. juunini. Nõuniku sõnul võib ametikorterite kasutamine olla põhjendatud teatud puhkudel, näiteks kaitseväelaste ja diplomaatide puhul, ning vastavad erisused seadustes ka säilivad.

Riigivara registri andmetel oli 2009. aasta seisuga tööandja eluruume ligi 640. Riik plaanis ametnikud ametikorteriteta jätta ka eelmine kord, kui avaliku teenistuse seadust muutma asuti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles