Raudne tõrjub Tallinna Sadamaga seotud süüdistusi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Peeter Langovits

Äsja elamislubade skandaali pärast riigikogust lahkunud Indrek Raudne ning tema Tallinna linnavolikogust lahkunud erakonnakaaslane Nikolai Stelmach pöördusid Põhja ringkonnaprokuratuuri, et kontrollida kahtlustusi, justkui oleks Raudne võtnud Tallinna Sadama nõukogu liikmena raha sadamaga äriasju ajanud firma nõustamise eest.

IRLi liige, endine Tallinna linnavolikogu liige Nikolai Stelmach saatis ajakirjandusele avalduse, kus märgib, et Indrek Raudset süüdistatakse alusetult Tallinna Sadamale kuulunud AS Scantrans aktsiate müügiprotsessilt tulu teenimise eest ning et vastav rahasumma on kantud Stelmachi elukaaslase Liina Tammele kuuluva firma pangakontole.

Stelmach eitab sellise asja toimumist, kuid tunnistab oma avalduses, et tema elukaaslase firma nõustas Scantransi omanikke ettevõtte väärtuse hindamisel ning Tallinna Sadamale kuulunud Scantransi aktsiate omandamisega seotud tehingu dokumentatsiooni ettevalmistamisel.

«Indrek Raudse seostamine antud lepinguga on pahatahtlik ja meelevaldne ning Indrek Raudne kuulis sellise lepingulise suhte olemasolust eile,» teatas Stelmach.

«Pean kahetsusega märkima, et olen langenud planeeritud, teadliku ja pahatahtliku laimurünnaku ohvriks,» lisas Stelmach.

Scantrans esitas jaanuaris pankrotiavalduse. Firma tegeles naftaga Paljassaare sadamas. Firma kuulus Tallinna Sadamale ja AS-ile Semiramis, viimase omanikuks on Jelena Kleiner. AS Scantrans juhatajaks on Igor Kleiner.

Raudne saatis samuti ajalehtedele avalduse, milles kinnitas, et pole milleski süüdi.

«Tallinna Sadama poolt pidas 2008. aastal sõlmitud Scantransi aktsiate müügitehingu osas läbirääkimisi ettevõtte juhatus ning nõukogu kinnitas juhatuse ettepaneku ühehäälselt,» teatas Raudne.

«Minul puudus tehingu osas igasugune erahuvi. Väited, et mistahes Scantransiga seotud ettevõtjate poolt on mulle otse või kaudselt makstud raha selle tehinguga seoses ei vasta tõele,» lisas Raudne.

Raudne oli Tallinna Sadama nõukogus 2003-2005 ja 2007-2011. Ta lahkust sadama nõukogust suvel. Stelmach kuulus kuni elamislubade skandaali puhkemiseni Eesti Raudtee nõukogusse.

Nii Raudne kui ka Stelmach pöördusid prokuratuuri poole, et see kontrolliks nimetatud süüdistust.

Raudne ja Stelmach tegid avaldused ajakirjandusele seetõttu, et nädalaleht Eesti Ekspress avaldab homme loo sellest, kuidas Tallinna Sadama nõukogu liige Raudne võttis vastu meelehead sadamaga äriasju ajanud ettevõtjalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles