Bulgaaria rahapesujuhtumiga seostub mitu Eesti firmat

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha liikus Bulgaariast Tavidisse.
Raha liikus Bulgaariast Tavidisse. Foto: Artur Sadovski

Bulgaarias suure rahapesujuhtumi uurimise käigus vahistatud Dmitri Abramkiniga seotud firmasid on ka Eestis, kirjutab

Äripäev

.


Bulgaaria meedia andmetel läbi Eesti valuutavahetusfirma Tavidi kümneid miljoneid kroone pesnud Optima Ca tegevjuhil Dmitri Abramkinil on ka teisi kokkupuuteid Eestiga.

Nimelt on mehega seotud kolm ettevõtet - Instmark, Sevenert ja Montevalle. Kui kahel esimesel oli aruannete järgi 2006. aastal nõudeid Tavidi vastu, siis Instmark on seotud ka Eesti seni suurima rahapesujuhtumiga.

Seda juhtumit uurinud riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et ehkki Bulgaaria prokuratuuri menetluses olevas rahapesujuhtumis jooksevad läbi samad nimed ja firmadki, on tegemist siiski eraldiseisvate uurimistega.

Ta lisas, et praegu Tavidile varju heita ei saa. «Tavidisse tuli raha selle eesmärgiga, et puhtaks saada. Kas Tavid oli sellest teadlik? Nii meie menetluses kui ka Bulgaaria menetluses tundub, et Tavid on heauskne firma,» lausus Evestus.

Abramkin, kelle Bulgaarias kinnisvarafirmana registreeritud Optima Ca oli seni Bulgaaria avalikkusele täiesti tundmatu ettevõte, istub endiselt vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles