Koppel: Eesti on osa põlevast majast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti võib olla euroala paipoiss, kuid on siiski osa kasvanud riskidega keskkonnast, kommenteeris SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel S&P hoiatust langetada 15 euroala riigi - ka Eesti - reitingut.

«Olen olukorra parema selgitamise nimel võrrelnud euroala kortermajaga, kus mõnes korteris on tuli lahti ning kustutamise osas pole mõistlikule kokkuleppele jõutud,» ütles Koppel ERR-i uudisteportaalile.

Tema sõnul annab üks institutsioon siis, kui kõigil on juba selge, et maja servast põleb (Kreeka) ning tuli kipub levima (Hispaania, Itaalia) - tagantjärele teatud õigustatud hinnangu, et «lugupeetavad, teil on seal selle majaga teatud probleem temperatuuri tõusu osas.»

«Me võime ju põhimõtteliselt paipoisid olla, kuid me oleme osa sellest «majast» ning seega paraku ka osa kasvanud riskidega keskkonnast,» rääkis ta.

S&P otsus tähendab, et 50-protsendilise tõenäosusega ootab reitinguid järgmise 90 päeva jooksul langetamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles