Laar: Padaril on eurokampaania ja riigi võimalused sassis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

IRLi juht Mart Laari arvates läksid rahandusminister Ivari Padaril sassi europarlamendi kampaania ja riigi rahalised võimalused, kui ta tuli välja mõttega, et riik võiks garanteerida raskustesse sattunud inimeste laenuintresse.


«Ma pean küll tunnistama, et mul on rahandusministrist natuke kahju, sest teda on praegusel hetkel pandud istuma mitme tooli peale. Alanud europarlamendi kampaania on üks asi ja riigi rahalised võimalused on kahtlemata teine asi,» rääkis Laar Raadio 2-e saates «Kõik puhuvad».

Laar tuletas meelde, et isegi see on väga suur küsimus, kas Eestil jätkub raha ja võimalusi toetada nende intresside kaudu kõige raskemas olukorras olevat gruppi, kelleks on paljulapselised perekonnad.

Laari sõnul on Padar tulnud välja kuluka projektiga, mis poliitiliselt kõlab hästi ja on erakordselt kaunilt vastuvõetav. Ta toonitas, et praegu peaksime mõtlema pigem kõigile ränkadele kärbetele eelarves, mida oleks vaja teha. Kuid kui selle asemel tullakse välja hoopis uute sotsiaalprogrammidega, siis ei lähe need kaks asja teme hinnangul kuidagi kokku.

«Võime ette kujutada, mis toimub laenuturul, kui riik teatab, et ta asub kõikidele praegusel hetkel raskustesse sattunud inimestele seda intressi garanteerima,» hoiatas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles