Swedbank kärpis Baltika hinnasihti 13 protsenti

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika õmblusvabrik.
Baltika õmblusvabrik. Foto: Peeter Langovits.

Swedbank alandas Baltika aktsia hinnasihi 0,53 eurolt 0,46-le, kuid säilitas ostusoovituse.

Kuigi Baltika müük kasvas novembris aastases võrdluses neli protsenti, ei näe Swedbank ettevõtte nõrga finantsolukorra paranemist lähitulevikus ja alandas seetõttu hinnasihi 0,46 eurole. Samas säilitas pank ostusoovituse, sest näeb praeguse hinnataseme juures 30-protsendilist tõusupotentsiaali.

«Näib, et teisest aktsiaemissioonist saadud raha on juba ära kulutatud,» märkis Swedbanki analüütik Risto Hunt. «Eeldatav positiivne rahavoog neljandas kvartalis peaks likviidsuspositsiooni küll pisut parandama, kuid kuna uue aasta algus tuleb tõenäoliselt taas nõrk, vajab firma tõenäoliselt jälle uusi vahendeid.»

Hunt tunnistas, et neljas kvartal on rõivatööstusele traditsiooniliselt edukas, ent ei jaganud Baltika juhtkonna lootusi lõpetada kvartal kasumis. Swedbanki hinnnangul võiks firma kvarali lõpetada nullseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles