Volinik: riigi maksusüsteemi Brüssel dikteerima ei hakka

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna külastanud Algirdas Šemeta kinnitas, et Eesti maksusüsteemi parendamist vajavatest punktidest on veel vara rääkida.
Tallinna külastanud Algirdas Šemeta kinnitas, et Eesti maksusüsteemi parendamist vajavatest punktidest on veel vara rääkida. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjoni maksustamise ja tolliliidu volinik Algirdas Šemeta möönis, et euroliidus on tarvis maksupoliitikat rohkem koordineerida, kuid kartus, et ka riikide maksusüsteem Brüsselist ette kirjutatakse, on põhjendamatu.

Tallinna külastanud rahandusvolinik, Leedu endine rahandusminister Algirdas Šemeta tõdes, et maksustamine on osa Euroopa Komisjoni majanduskasvu analüüsist, mis peaks tagama finantsjuhtimise ja -stabiilsuse tugevdamise.

Lisaks on maksupoliitika tema sõnul ka osa eelarvepoliitikast. «Kui lepime kokku, et riikide eelarvepoliitika peab praegu mitmes liikmesriigis juhtunuga sarnaste olukordade vältimiseks olema koordineeritud, tuleb koordineerida ka eelarvepoliitika erinevaid elemente. Maksupoliitika on üks nendest elementidest,» kinnitas volinik.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles