Briti leht soovitab Eesti kinnisvara osta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterite müügikuulutus.
Korterite müügikuulutus. Foto: Peeter Langovits
Briti leht The Sunday Times

soovitab sel aastal kaaluda kinnisvara soetamist Eestisse, kus hinnad on viimase aastaga rohkem kui 20 protsenti odavnenud.


Ajaleht pani kokku nimekirja riikidest, kuhu võiks aastal 2009 kinnisvara soetada. Kuigi põhiliste sihtkohtadena tuuakse ära Hispaania ja Prantsusmaa, on ära märgitud ka Eesti, kus kinnisvarahinnad on muutunud taskukohasemaks.

«Kinnisvarahinnad tõusid kiiresti sajandi esimesel poolel, kannustatuna palkade kasvust ning plahvatuslikust kodulaenude turust. Samas kasvasid mõned turud liiga kiiresti, mistõttu on hinnad Eestis ja Lätis langenud rohkem kui 20 protsenti viimase 12 kuu jooksul,» põhjendab Times soovitust.

Ent neil, keda Ida-Euroopa ei huvita, soovitab Times vaadata näiteks Dubai poole, kus hinnad tõusid eelmise aasta algusest kuni septembrini 80 protsenti, kuid on nüüd viimaste kuude jooksul hakanud langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles