Siim Kallas: Rail Balticu projekt on muutunud palju reaalsemaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Rail Baltica mahub üleriigilisse planeeringusse Eesti 2030+.
Ka Rail Baltica mahub üleriigilisse planeeringusse Eesti 2030+. Foto: Priit Simson

Aasta jooksul on Rail Balticu projekt muutunud varasemast palju reaalsemaks, ütles Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas reedel Vihulas kohtumisel Baltimaade ja ELi eesistujamaa Poola riigipeaga.

Veel aasta tagasi oli Balti riikide ja Kesk-Euroopa vahelise kiire raudteeühenduse ehitamine pigem unelm, kui tõsine projekt, praegu on see juba käega katsutavas kauguses. Kõik sõltub Kallase sõnul eelkõige Eesti, Läti ja Leedu koostööst, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on kõikide projektide puhul nii, et aluseks on ikkagi mitme riigi koostöösoov, loomulikult, Balti riikide koostöö peab olema, aga ma rõhutaks, et terve selle plaani koostisosa on parandada Euroopa Liidu idaosa ja keskosa ühendusteid,» ütles Kallas.

Poola osalemine koostööprojektides lisab Balti riikide häälele kaalu, seda enam, et Poola on osa Baltimaade ja Kesl-Euroopa vahelisest ühendusteest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles