Helenius: elamislubade andmine, eriti venelastele, pole ju paha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

IRLi suursponsor Joakim Helenius räägib poliitikute ümber puhkenud elamisloaskandaali kaitsekõnes, et elamislubade andmine, eriti venelastele, pole iseenesest mingi halb nähtus.

«Eesti firmade arenedes ja rahvusvahelisemaks muutudes on oluline, et nad suudaksid meelitada ligi spetsialiste, kes oleksid nõus töötama mõistliku sissetuleku eest, mille eest eestlased töötama nõus pole. On tähtis, et see ei muutuks tulevikus keerulisemaks vaid pigem lihtsamaks,» kirjutas Helenius.

Riskikapitalisti sõnul on oluline, et Eesti ei oleks näiteks Lätiga võrreldes halvemas seisus oma püüdluses muuta Tallinn väikeseks finantskeskuseks. «Kõige loogilisem klientide allikas Eesti finantsteenustele on Venemaa.»

Niikaua kuni järelevalve Eesti finantsteenuste firmadele on piisav veendumaks, et kliendid on täiesti «puhtad» ei näe Helenius Vene raha Tallinna meelitamises midagi halba. «Usun, et kui potentsiaalsele kliendile abi andmine elamisloa saamiseks aitab Eestit tervikuna, pole selles midagi taunimisväärset.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles