Bulgaaria pöördus väidetava rahapesu asjus ka Eesti võimude poole

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriisi ajal kasvab oht, et raskustest firmasid kasutab maffia rahapesuks.
Majanduskriisi ajal kasvab oht, et raskustest firmasid kasutab maffia rahapesuks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Bulgaaria võimud on palunud ka Eesti uurimisorganeilt abi rahvusvahelise rahapesu uurimisel, millega seoses on meediast läbi käinud ka valuutavahetus- ja kullamüügifirma Tavidi nimi.


Riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu sõnul esitasid Bulgaaria ametivõimud abipalve 2008. aasta suvel ning see on praeguseks osaliselt täidetud.



«Täies mahus täidetakse taotlus vajaliku info saabumisel. Taotluse sisu on konfidentsiaalne, mistõttu pole prokuratuuril võimalik seda lähemalt kommenteerida,» ütles Mäesalu Postimees.ee'le.



Samas märkis ta, et tänaseni pole riigiprokuratuuris alustatud ühtegi kriminaalasja, mille käigus oleks Tavidiga seotud isikuid kahtlustatavana üle kuulatud.

Valuutavahetusfirma juht Kuno Rääk kordas Postimees.ee´le prokuratuuri teatest kuuldes juba eile õhtul öeldut, et Tavid on käitunud vastavalt kõikidele seadustele ning mingist rahapesust ei saa juttu olla.

Samas ei tahtnud Rääk öelda, kas Bulgaaria võimude uuritav ettevõte Optima Ca, kust väidevalt raha Tavidisse kanti, kuulub nende klientide hulka või mitte.

«Saan sellele küsimusele vastata, kui mõni võimuorgan minult seda küsib, aga ei saa vastata kliente või mittekliente puudutavatele küsimustele ajakirjanikule,» selgitas Rääk, kes tunnistas siiski, et mainitud firma nimi talle võõras pole.

Tavidi kullasuuna juht Meelis Atonen tunnistas aga Postimehele, et Optima Ca kuulub nende klientide hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles